Portugál pecsenye - Marhahúsos receptek
- 2019-11-26
PORTUGÁL PECSENYE, Hozzávalók:
1 kg marhahús
(fartő),
10 dkg füstölt szalonna,
1
kanál liszt,
5 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
kapribogyó,
citromhéj,
1 kanál ecet,
só, bors, szegfűbors,
2 dl bor,
paradicsompüré,
mustár.
Portugál pecsenye készítése :
A marhahúst beolajozva
néhány napig hideg helyen pihentetjük.
Szalonnával sűrűn megtűzdeljük, bedörzsöljük
sóval, borssal, szegfűborssal, megszórjuk liszttel.
Tűzálló tálba tesszük,
leöntjük forró vajjal, és mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
Ezután aláöntjük
a bort, hozzáadjuk az ecetet, a feldarabolt vöröshagymát, egy kevés citromhéjat,
egy kanál kapribogyót, és időnként egy kevés vizet aláöntögetve, fedő alatt, puhára
pároljuk.
Zsírjára sütjük, és a húst kiemeljük.
Levében egy kiskanál paradicsompürét elkeverünk egy kiskanál mustárral, egy kevés liszttel és felforraljuk.