Provánszi göngyölt nyúl - Vadételek
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
PROVÁNSZI GÖNGYÖLT NYÚL, Hozzávalók:
1 nyúlgerinc
és combok,
20 dkg kolozsvári szalonna,
olaj,
2 vöröshagyma,
1
kanál paradicsompüré,
só, bors, majoranna.
A provánszi göngyölt nyúl készítése:
A nyulat sóval, törött
borssal, majoránnával dörzsöljük be, kisebb darabokra vágjuk, és egyenként húsos
szalonnaszeletekbe göngyöljük, fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük.
Tűzálló
tál aljára egy kevés olajat öntünk, erre egy sor karikára vágott vöröshagymát
terítünk, és egymás mellé ráültetjük a becsomagolt húsdarabokat.
(Nyáron még
körülrakjuk cikkekre vágott paradicsommal, és majoránna helyett rozmaringgal fűszerezhetjük.)
A sütőben addig sütjük, míg a hús meg nem puhult, és a szalonna piros-ropogósra
nem sült.
Tálalás előtt paradicsompürével ízesítjük a levét, és abban az edényben
adjuk asztalra, amelyben sütöttük.
<<< vad
ételek
provánszi göngyölt
nyúl, vadételek, leves
Provánszi göngyölt nyúl