Pulykamell pácolva
- Frissítve: 2023-09-02
PULYKAMELL PÁCOLVA, Hozzávalók:
1 szép nagy pulykamell,
2
dl vörös bor,
1 dl ecet,
só, 1 kanál szemes bors,
1 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 fej vöröshagyma,
1 babérlevél,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár, egy fél citrom,
10 dkg füstölt szalonna,
egy csipet kakukkfű.
Pulykamell pácolva elkészítése :
A
bort, az ecetet elkeverjük egy kevés vízzel meg a kakukkfűvel, beletesszük a feldarabolt
zöldségeket, és sóval, borssal, babérlevéllel felfőzzük.
Ezután kihűtjük.
A hideg páclébe helyezzük a pulykamellet, és 1-2 napig hűtőszekrényben pihentetjük.
A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, ebben megforgatjuk a pulykamellet.
A páclevet leszűrjük, a zöldségeket a hús mellé rakjuk, és egy kicsit megpirítjuk.
Fölengedjük a páclével, és jó puhára pároljuk. Mikor a hús teljesen megpuhult,
kivesszük a pácléből, kicsontozzuk, és a húst fölszeleteljük.
A maradék mártásba
beleöntjük a liszttel és mustárral összekevert tejfölt, jól elkeverjük, fölmelegítjük,
majd áttörjük.
Ha kell, adunk hozzá néhány csöpp citromlevet is, hogy kellemes,
pikáns íze legyen.
A mártásba visszarakjuk a fölszeletelt húst, és sült burgonyagombóccal
tálaljuk.