Pulykamell pácolva

  • Frissítve: 2023-09-02  

PULYKAMELL PÁCOLVA, Hozzávalók:

1 szép nagy pulykamell,
2 dl vörös bor,
1 dl ecet,
só, 1 kanál szemes bors,
1 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 fej vöröshagyma,
1 babérlevél,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár, egy fél citrom,
10 dkg füstölt szalonna,
egy csipet kakukkfű.
Pulykamell pácolva elkészítése :
A bort, az ecetet elkeverjük egy kevés vízzel meg a kakukkfűvel, beletesszük a feldarabolt zöldségeket, és sóval, borssal, babérlevéllel felfőzzük.
Ezután kihűtjük.
A hideg páclébe helyezzük a pulykamellet, és 1-2 napig hűtőszekrényben pihentetjük.
A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, ebben megforgatjuk a pulykamellet.
A páclevet leszűrjük, a zöldségeket a hús mellé rakjuk, és egy kicsit megpirítjuk.
Fölengedjük a páclével, és jó puhára pároljuk. Mikor a hús teljesen megpuhult, kivesszük a pácléből, kicsontozzuk, és a húst fölszeleteljük.
A maradék mártásba beleöntjük a liszttel és mustárral összekevert tejfölt, jól elkeverjük, fölmelegítjük, majd áttörjük.
Ha kell, adunk hozzá néhány csöpp citromlevet is, hogy kellemes, pikáns íze legyen.
A mártásba visszarakjuk a fölszeletelt húst, és sült burgonyagombóccal tálaljuk.