Rábaközi vert perec
- Frissítve: 2025-01-15
Rábaközi vert perec, Hozzávalók:
50 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
5 tojás,
5 cl pálinka,
1 dkg szalakáli,
só.
Rábaközi vert perec elkészítése:
Gyúródeszkán a lisztet a szalakálival összekeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot,
a pálinkát, egy csipet sót és a tojássárgákat.
A keményre felvert fehérjével a tésztát összeállítjuk. Erősen kidolgozzuk,
kézzel kiverjük, vagy addig ütjük sodrófával, amíg nem vet hólyagot. Végül
a tésztából rudakat sodrunk, perecet formálunk, és sós vízben kifőzzük.
A vízből kiemelve leszűrjük, sütőlemezre helyezzük., és forró sütőben
megsütjük.
Rábaközi vert perec