Rakott burgonya
- Frissítve: 2023-09-02
Rakott burgonya, Hozzávalók:
1 kg közepes nagyságú burgonya,
5 dkg füstölt szalonna,
5 tojás,
20 dkg kolbász,
2 dl tejföl,
só,
5 dkg reszelt sajt.
Rakott burgonya elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk.
A füstölt
szalonnát feldaraboljuk, tűzálló tálban megpirítjuk, rárakunk egy sor burgonyát,
sózzuk, tetejére egy sor keménytojás-karikát teszünk (az 5 tojást előzőleg keményre
főzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk.), erre egy sor karikára vágott kolbászt.
Ezután ismét burgonya következik, és így rétegezzük tovább az anyagokat. A
legfelső sor ismét burgonya legyen.
Megsózzuk, meglocsoljuk tejföllel, a tetejére
reszelt sajtot szórunk, és forró sütőben 15 percig sütjük.
Savanyúsággal
vagy fejes salátával adjuk asztalra.