Rakott burgonya

  • Frissítve: 2023-09-02  

Kolbászos ételek

Rakott burgonya, Hozzávalók:

1 kg közepes nagyságú burgonya,
5 dkg füstölt szalonna,
5 tojás,
20 dkg kolbász,
2 dl tejföl,
só,
5 dkg reszelt sajt.
Rakott burgonya elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk.
A füstölt szalonnát feldaraboljuk, tűzálló tálban megpirítjuk, rárakunk egy sor burgonyát, sózzuk, tetejére egy sor keménytojás-karikát teszünk (az 5 tojást előzőleg keményre főzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk.), erre egy sor karikára vágott kolbászt.
Ezután ismét burgonya következik, és így rétegezzük tovább az anyagokat. A legfelső sor ismét burgonya legyen.
Megsózzuk, meglocsoljuk tejföllel, a tetejére reszelt sajtot szórunk, és forró sütőben 15 percig sütjük.
Savanyúsággal vagy fejes salátával adjuk asztalra.

Rakott burgonya
Rakott csirke
Rakott hús
Rakott húsos galuska