Rakott burgonyapüré
- Frissítve: 2025-01-15
Rakott burgonyapüré, Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
30 dkg sertéshús,
1 fej hagyma,
pirospaprika,
1 kiskanál paradicsompüré,
15 dkg gomba,
só,
törött bors,
5 dkg vaj,
5 dkg reszelt sajt,
2 dl tejföl.
Rakott burgonyapüré elkészítése:
A húsból pörköltet készítünk.
A sós vízben főtt burgonyát áttörjük, egyharmadát kivajazott tűzálló tál aljára
terítjük, erre rátesszük a pörkölt felét, pirított gombát, majd újra burgonyát,
pörköltet, gombát. Felülre burgonyát teszünk.
Leöntjük tejföllel, meglocsoljuk
olvasztott vajjal, meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben aranysárgára sütjük.
Burgonyás ételek
Bajor
burgonyakrémleves
Burgonyaleves
Magyaros
burgonyaleves
Farmer
burgonya
Juhtúrós
burgonya