Rakott csirke
- Frissítve: 2023-09-02
Rakott csirke, Hozzávalók:
1,2 kg csirke,
20 dkg
burgonya,
2 dl tejföl,
6 dkg zsír,
15 dkg gomba,
petrezselyem,
törött bors,
3 dl húsleves vagy ételízesítővel készült húslé.
Rakott csirke elkészítése :
A tűzálló tálat zsírral kikenjük. Aljára rakjuk a meghámozott, felkarikázott, nyers burgonya felét. Megsózzuk, meglocsoljuk egy kevés olvasztott zsírral és tejföllel.
Erre rakjuk a feldarabolt csirkét. Rászórjuk a vékonyra szeletelt gombát, az apróra vágott zöldpetrezselymet, megsózzuk, borsozzuk, ismét meglocsoljuk zsírral és tejföllel.
Végül a maradék burgonyaszeletekkel beborítjuk.
A tetejét meglocsoljuk zsírral és tejföllel, ráöntjük a levest, és a sütőben, fedő alatt, pároljuk.
Ha megpuhult, a tetejét pirosra sütjük.