Rakott hús
- 2023-09-03
Rakott hús, Hozzávalók:
8 szelet sertéshús (comb vagy
lapocka),
15 dkg szalonna,
20 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
15 dkg kolbász,
40 dkg fejes káposzta,
só,
bors,
majoránna,
kakukkfű,
olaj,
paprika,
paradicsom,
pirospaprika,
1 dl fehér bor,
1 dl húsleves.
Rakott
hús készítése :
A fejes káposztát metéltre vágjuk, a húst kiverjük,
megfűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, és egy kevés olajban pirosra sütjük.
Kuktába terítünk
egy ujjnyi réteg káposztát, erre rakunk négy szelet húst,
erre egy sor karikára vágott vöröshagymát, erre egy vékony sor fölszeletelt gombát.
Megsózzuk, meghintjük egy kevés kakukkfűvel, pirospaprikával, rárakjuk a paprika
és a paradicsom felét.
A szalonnát apró kockára vágjuk és kiolvasztjuk, majd
ennek felével meglocsoljuk a kuktában lerakott anyagokat. Terítünk rá egy sor
kolbászt, majd újra káposztát, és az egész rétegezést megismételjük. Öntünk rá
1dl fehér bort, 1 dl húslevest vagy vizet, és a kuktát lezárjuk.
Felforraljuk,
és takarékon főzzük tovább kb. 20-25 percig. Levesszük a lángról, és levesszük
róla a fedőt. Ha még hosszú lenne a leve, egy ideig fedő nélkül pároljuk.
Zsírjára sütve tálaljuk.
Rakott burgonya
Rakott
csirke
Rakott hús
Rakott
húsos galuska