Rakott karaj
- 2023-09-03
Rakott karaj hozzávalók:
70 dkg karaj,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 dl olaj,
80 dkg burgonya,
1 fej vöröshagyma,
só,
törött bors,
pirospaprika,
2 dl tejföl
Rakott karaj elkészítése
A karajszeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk.
A burgonyát meghámozzuk, és hasábokra vágjuk.
Magas falú tepsit beolajozunk, meghintjük zsemlemorzsával, s az aljára rakunk egy sor burgonyát.
Ráhelyezzük a hússzeleteket, erre a karikára vágott vöröshagymát.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd ismét egy sor burgonyát rakunk rá.
Kissé ezt is megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, és leöntjük egy pohár tejföllel.
Forró sütőbe tesszük, és 40-50 percig sütjük.
Rakott burgonya
Rakott
csirke
Rakott hús
Rakott
húsos galuska
Rakott karaj
Rakott
karfiol