Rakott karfiol sajttal

  • Frissítve: 2025-01-15  

Rakott karfiol sajttal , Hozzávalók:
1,5 kg mirelit karfiol,
10 dkg trappista sajt,
1 dl olaj,
1,5 dl tejföl,
10 dkg zsemlemorzsa,
3 tojás,
só,
1 kanál liszt,
zsír.
Rakott karfiol sajttal elkészítése:
A karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, s a következőképpen rakjuk le: zsírozott, morzsával meghintett tepsibe egy sor karfiol, rá a fölszeletelt kemény tojás, tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal meghintjük, és így rétegezzük. Az utolsó karfiolsort jól megszórjuk morzsával, sajttal, és bőven meglocsoljuk tejföllel. A sütőben megsütjük.

Rakott burgonya
Rakott csirke
Rakott hús
Rakott húsos galuska