Rakott karfiol tojással

  • Frissítve: 2025-01-15  

Rakott karfiol tojással 1., Hozzávalók:
1 kg mirelit karfiol,
4 dl tej,
3 tojás,
2 dkg vaj,
1 kanál liszt,
1 kanál reszelt sajt,
zsemlemorzsa,
só,
törött bors,
2 dl tejföl.
Rakott karfiol tojással 1. elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedve enyhén sós vízben megfőzzük. Eközben a tojásokat a tejföllel, sóval, liszttel, törött borssal jól elkeverjük, s a jénai edényt zsírral vagy vajjal kikenve zsemlemorzsával megszórjuk. A megfőtt karfiolt lapátkanállal kiszedjük a vízből, jól lecsurgatjuk, a jénai tálba rakjuk, a felvert tojással leöntjük, reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőben szép pirosra sütjük.

Rakott burgonya
Rakott csirke
Rakott hús
Rakott húsos galuska