Rakott karfiol tojással
- Frissítve: 2025-01-15
Rakott karfiol tojással
1., Hozzávalók:
1 kg mirelit karfiol,
4
dl tej,
3 tojás,
2 dkg vaj,
1 kanál liszt,
1 kanál reszelt sajt,
zsemlemorzsa,
só,
törött bors,
2 dl tejföl.
Rakott
karfiol tojással 1. elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedve enyhén
sós vízben megfőzzük. Eközben a tojásokat a tejföllel, sóval, liszttel, törött
borssal jól elkeverjük, s a jénai edényt zsírral vagy vajjal kikenve zsemlemorzsával
megszórjuk. A megfőtt karfiolt lapátkanállal kiszedjük a vízből, jól lecsurgatjuk,
a jénai tálba rakjuk, a felvert tojással leöntjük, reszelt sajttal megszórjuk,
és a sütőben szép pirosra sütjük.