Rakott karfiol

RAKOTT KARFIOL, Hozzávalók:
1 kg karfiol,
3 keményre főzött tojás,
50 dkg burgonya,
2 tojás,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt,
só,
zsemlemorzsa.
Rakott karfiol elkészítése :
A karfiolt sós vízben megfőzzük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és karikára vágjuk. A tejfölt jól elkeverjük két tojással.
Egy tűzálló tálat bezsírozunk, és morzsával meghintjük.
Rakunk rá egy sor burgonyát, erre egy sor keménytojás-karikát, erre egy sor rózsájára szedett, lecsurgatott karfiolt.
Ráöntjük a tejfölben elkevert tojást, és megszórjuk reszelt sajttal, majd folytatjuk a rétegek lerakását.
A tetejére öntjük a maradék tejfölt, rászórjuk a reszelt sajt maradékát, és a sütőben pirosra sütjük. rakott karfiol, zöldséges receptek, zöldséges ételek, darált sertéshús füstölt szalonna savanyú káposzta császárhús oldalas sertésdagadó debreceni kolbász ...Rakott karfiol elkészítése, Zöldséges étel recepek karfiol tojás burgonya tejföl

Rakott burgonya
Rakott csirke
Rakott hús
Rakott húsos galuska