Rakott kelkáposzta - Káposztás ételek

RAKOTT KELKÁPOSZTA, Hozzávalók:

40 dkg sertéshús,
70 dkg kelkáposzta,
4 tojás,
2 vöröshagyma,
2 kanál olaj,
2 dl tejföl,
1 kanál pirospaprika,
10 dkg főtt rizs,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika.
Rakott kelkáposzta elkészítése :
A sertéshúst apró kockákra vágjuk. A hagymákat egy kevés olajban üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a húst, és néhány percig pörköljük.
Ha félig megpuhult, hozzátesszük a karikára vágott paradicsomot és a feldarabolt zöldpaprikát is.
Egy kevés vízzel puhára pároljuk.
A kelkáposztát leveleire szedjük, majd forrásban levő sós vízben 10 percig pároljuk.
Szűrőkanállal kiszedjük, lecsurgatjuk. Olajozott mély tűzálló tál aljára teszünk egy sor kelkáposztát, erre egy sor félig főtt rizst, majd erre egy sor pörköltet.
A tojásokat megfőzzük, felkarikázzuk, s a pörköltre teszünk egy sort.
Ezután ismét kelkáposzta, rizs, pörkölt és tojás következik.
A tetejére kelleveleket teszünk, öntünk rá 1 dl vizet, leöntjük tejföllel, és a forró sütőben megsütjük.

Rakott burgonya
Rakott csirke
Rakott hús
Rakott húsos galuska