Rakott kelkáposzta - Káposztás ételek
- Frissítve: 2023-09-02 Zöldséges ételek
RAKOTT KELKÁPOSZTA, Hozzávalók:
40 dkg sertéshús,
70 dkg kelkáposzta,
4 tojás,
2 vöröshagyma,
2 kanál olaj,
2 dl tejföl,
1 kanál pirospaprika,
10 dkg főtt rizs,
1 paradicsom,
1 zöldpaprika.
Rakott kelkáposzta elkészítése
:
A sertéshúst apró kockákra vágjuk. A hagymákat egy kevés olajban
üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a húst, és néhány percig
pörköljük.
Ha félig megpuhult, hozzátesszük a karikára vágott paradicsomot
és a feldarabolt zöldpaprikát is.
Egy kevés vízzel puhára pároljuk.
A
kelkáposztát leveleire szedjük, majd forrásban levő sós vízben 10 percig pároljuk.
Szűrőkanállal kiszedjük, lecsurgatjuk. Olajozott mély tűzálló tál aljára
teszünk egy sor kelkáposztát, erre egy sor félig főtt rizst, majd erre egy sor
pörköltet.
A tojásokat megfőzzük, felkarikázzuk, s a pörköltre teszünk egy
sort.
Ezután ismét kelkáposzta, rizs, pörkölt és tojás következik.
A tetejére
kelleveleket teszünk, öntünk rá 1 dl vizet, leöntjük tejföllel, és a forró sütőben
megsütjük.