Rakott palacsinta
- Frissítve: 2023-09-02
Meleg tészták, Palacsinta receptek
RAKOTT
PALACSINTA, Rakott palacsinta Hozzávalók:
palacsinta,
vaníliás cukor,
dió (cukros dió),
cukros kakaó,
tojás fehérje,
baracklekvár.
Rakott palacsinta elkészítése:
Egy
személy részére általában négy palacsintát sütünk.
Ezután a tűzálló tálat
kivajazzuk, az oldalát és az alját vékonyan befedjük palacsintával.
Az első
sorra tojásos, vaníliás cukros, mazsolás túrótölteléket kenünk.
Ezt lefedjük
palacsintával, majd leforrázott, ízesített cukros diótölteléket kenünk rá.
Erre
ismét palacsintát, s ezt bőven cukrozott kakaóval szórjuk meg.
Végül a tetejére
üres palacsinta kerül.
Ezután a palacsintákat sütőben jól átforrósítjuk.
Közben
tojásfehérjét cukorral kemény habbá verünk, belekeverünk egy kevés baracklekvárt,
és borzasan rákenjük a rakott palacsintára.
Tálalás előtt felső lángra állított
sütőben rózsaszínűre sütjük.
Rakott
ételek
Rakott burgonya
Rakott csirke