Rakott rostélyos - Marhahúsos receptek
- 2019-11-26
RAKOTT ROSTÉLYOS, Hozzávalók:
80 dkg rostélyos
vagy hátszín,
20 dkg rizs,
5 dkg szalonna,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 kanál pirospaprika,
3 zöldpaprika,
3 paradicsom,
só, bors, olaj,
2 dl tejföl.
Rakott rostélyos készítése :
A
hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd egy kevés olajban hirtelen
megsütjük.
A pecsenyelében kisütjük a feldarabolt füstölt szalonnát, megpirítjuk
a feldarabolt vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, beletesszük a karikákra
vágott zöldpaprikát, paradicsomot is.
A rizst sós vízben vagy Húslevesben
megpároljuk.
Tűzálló tálat hidegen kizsírozunk, teszünk az aljára egy réteg
rizst, erre néhány szelet húst, a húsra a szalonnás, hagymás lecsót terítjük,
azután ismét rizst, húst stb. rétegezünk úgy, hogy a rétegek közé 2 dl tejfölt
is elosztunk.
Sütőben, fedővel vagy alufóliával letakarva, puhára pároljuk.