Rakott sonkás karfiol

Rakott sonkás karfiol, Hozzávalók:

1 fej karfiol,
4 tojás,
2 dl tejföl,
10 dkg sonka,
5 dkg vaj,
liszt,
só,
10 dkg reszelt sajt.
Rakott sonkás karfiol elkészítése:
A karfiolt sós vízben megfőzzük, rózsáira szedjük, és kivajazott, morzsával meghintett tűzálló edénybe rakjuk, vagdalt sonkával meghintjük. A tojások sárgáját kikeverjük, beletesszük a tejfölt és 2-3 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a tojások kemény habját, a megmaradt vagdalt sonkát, megsózzuk, s ráöntjük a karfiolra. Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
Tálaláskor reszelt sajttal hintjük meg.

Rakott burgonya
Rakott csirke
Rakott hús
Rakott húsos galuska