Rakott sonkás karfiol
- Frissítve: 2025-01-15 Zöldséges ételek
Rakott sonkás karfiol, Hozzávalók:
1 fej karfiol,
4 tojás,
2 dl tejföl,
10 dkg sonka,
5 dkg vaj,
liszt,
só,
10 dkg
reszelt sajt.
Rakott sonkás karfiol elkészítése:
A karfiolt
sós vízben megfőzzük, rózsáira szedjük, és kivajazott, morzsával meghintett tűzálló
edénybe rakjuk, vagdalt sonkával meghintjük. A tojások sárgáját kikeverjük, beletesszük
a tejfölt és 2-3 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a tojások kemény habját, a megmaradt
vagdalt sonkát, megsózzuk, s ráöntjük a karfiolra. Előmelegített sütőben 10-15
percig sütjük.
Tálaláskor reszelt sajttal hintjük meg.