Rakott tonhal
- Frissítve: 2023-09-02
Rakott
tonhal, Hozzávalók:
40 dkg tonhal,
15 dkg
gomba,
1 kg burgonya, só,
bors,
1 dl olaj,
1/2 citrom leve,
2 dl tejföl,
1 tojássárgája,
szerecsendió.
Rakott tonhal
elkészítése:
A tonhalat megöntözzük citrommal, felolvasztjuk, majd
kétujjnyi széles darabokra vágjuk. Kevés olajon piros-ropogósra megsütjük.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk. Tűzálló
(mély) tálat kivajazunk, elterítjük benne a burgonya felét. Erre rárakjuk a halszeleteket.
A gombát kevés zsiradékon, sóval, borssal pároljuk meg, majd miután zsírjára
sült, ráterítjük a halra. Erre a maradék burgonyát rakjuk. A tejfölt elkeverjük
egy tojás sárgájával, kevés szerecsendióval és a tálra öntjük.
Sütőben ropogósra
sütjük.