Rakott zöldfőzelék
- Frissítve: 2023-09-02 Zöldséges ételek
Zöldbabos ételek
Rakott zöldfőzelék, Hozzávalók:
25 dkg mirelit karfiol,
20 dkg mirelit zöldbab,
20 dkg mirelit zöldborsó,
5 dkg mirelit karotta,
6 dl tej,
6 dkg vaj,
3 tojás,
só,
törött bors,
2 dl tejföl,
6 dkg liszt,
1 kanál reszelt sajt.
Rakott zöldfőzelék elkészítése:
A karfiolt, zöldbabot, zöldborsót,
sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük, főzés után jól lecsurgatjuk. Közben
a vajból, lisztből, tejből sűrű mártást besamelt készítünk, és 1 tojást keverünk
bele. Hűlni hagyjuk. Két keményre főzött tojást megreszelünk. A tűzálló tálat
kizsírozzuk vagy kivajazzuk. A besamelhez adjuk a főtt zöldségekkel a tojást,
a tejfölt, sót, törött borsot, összekeverjük, a tálba öntjük, és a sütőben szép
pirosra sütjük.
Főzelékek
Karalábé főzelék