Rebarbara leves
- Frissítve: 2023-09-02 Levesek Hideg levesek
Rebarbara leves, Hozzávalók:
1 kg rebarbara,
30 dkg cukor,
só,
10 dkg liszt,
4 dl tejföl,
2 tojássárgája,
egy fél citrom héja,
2 dl tej.
Rebarbara leves elkészítése:
A vizet cukorral, sóval, citromhéjjal ízesítve felforraljuk.
A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.
A forrásban levő cukros vízbe belefőzzük.
A tejből, lisztből, fele mennyiségű tejföllel híg habarást készítünk,
a puha rebarbarát behabarjuk, és jól összeforraljuk. A tejföl másik részével
elkeverjük a tojássárgákat, és a levest vékony sugárban, állandó keverés
közben hozzáadjuk.
Hidegen is jó!
<<< Levesek
Rebarbaraleves