Rétes, felfújt, puding receptek
- 2023-12-09
Almás Burgonyás Gesztenyés rétes Csokoládéfelfújt
Almás rétes
A réteslisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk, beleütjük a tojást, és egy kis olvasztott, langyos zsírral és gyengén sózott, ecetes langyos vízzel rétestészta keménységű tésztát készítünk. A tésztát nagyon jól kidolgozzuk, cipókat formálunk belőle, a cipókat egyenként is jól eldolgozzuk, korong alakúra formázzuk, olvasztott zsírral megkenjük.
Burgonyás rétes
A lisztből egy tojással, egy csipet sóval, az olvasztott zsírral, az ecettel és langyos vízzel rétestésztát készítünk. Jól kidolgozva 10-12 perc pihentetés után kinyújtjuk.Töltelék: a főtt burgonyát melegen áttörjük. A tojássárgáját a porcukorral, a vajjal habosra keverjük, majd ...
Cseresznyés rétes
A lisztből egy tojással, egy csipet sóval, az olvasztott zsírral, az ecettel és langyos vízzel rétestésztát készítünk. Jól kidolgozva 10-12 perc pihentetés után kinyújtjuk. Egy kissé megszikkasztjuk, majd megtöltjük.Töltelék: a kimagozott cseresznye alá hintjük a darált dióbelet, a fahéjas cukrot, a zsemlemorzsát...
Gombás rétes
A gombát fölszeleteljük. Egy kevés zsírban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával, törött borssal, sóval, beletesszük a gombát, és lehetőleg a saját levében megpároljuk. Ha szükséges, 1-2 kávéskanál vizet öntünk alá. Ha kihűlt, beletesszük a zsemlemorzsát, a tojássárgákat és végül a tojások kemény habját...
Káposztás rétes
A réteslapokat meglocsoljuk olvasztott zsírral, majd megtöltjük a káposztatöltelékkel. A réteslap széleit minden oldalról felhajtjuk, megzsírozzuk, és abrosz segítségével összegöngyöljük. A rudak tetejét megkenjük olvasztott zsírral, és szép pirosra sütjük.Töltelék: a káposztát megreszeljük. Zsírban egy kevés cukrot pirítunk, ebbe tesszük a káposztát, puhára pároljuk és megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Kapros-túrós rétes
A túrót átpasszírozzuk, beleütjük a tojássárgákat, cukorral, mazsolával és kaporral ízesítjük, tejföllel dúsítjuk, és jól elkeverjük. A tojásfehérjékből vert kemény habot óvatosan beleforgatjuk. A réteslapot tiszta ruhán kiterítjük, kicsit szikkadni hagyjuk, majd zsírral meglocsoljuk, és a tölteléket a tészta szélével párhuzamosan kb. 5-6 cm szélesen helyezzük el. ...
Mandulás rétes
.. Töltelék : a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, belekeverjük az őrölt mandulát, végül hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. A tésztalapra kenjük, lazán összesodorjuk (sütés közben nagyon kiterjed), és középforró sütőben megsütjük. Tálalhatjuk borsodóval is.
Tiroli rétes
Öt dkg vajjal, 25 dkg liszttel, 2 tojássárgájával, ecettel, tejföllel, cukorral, sóval, gyúrható rétestésztát készítünk. Egy fél óráig pihentetjük...
Meggyes rétes
Hozzávalók: 1 réteslap mirelit meggy porcukor dióbél zsemlemorzsa törött fahéj zsír porcukor (szóráshoz).
Ostorrétes
A lisztet a tojássárgájával, a zsírral, a cukorral, a langyos tejben megfuttatott élesztővel rétestésztává dolgozzuk.
Hat egyenlő cipót készítünk belőle, s fél óráig letakarva pihentetjük. Majd a cipókat kis lapokra nyújtjuk. A lapokat megkenjük a vaj és a vaníliás cukor keverékével. Majd gömbölyűre felsodorjuk, ostorszerűen megfonjuk, tojásfehérjével megkenjük, meghintjük cukros darált dióval, tepsiben fél órán át kelesztjük, és forró sütőben megsütjük.
Sajtos rétes
Hozzávalók: 1 réteslap liszt vaj tej tojás tejföl juhtúró reszelt sajt só, zsír.
Sajtos rétes elkészítése :
A lisztből 2 dkg vajjal és a tejjel sűrű besamelt főzünk.
Ha kihűlt, kikeverjük a 3 tojássárgájával, a tejföllel, a juhtúróval és a reszelt sajttal.
- Szőlős rétes
- Túrós rétes - Túrós rétes
- Almafelfújt - Felfújt, Almafelfújt
- Boros zsemle szeletek
- Csokoládé felfújt - Felfújt recept
- Kávé felfújt - Felfújt, Kávéfelfújt
- Máglyarakás - Máglyarakás
- Rizs felfújt - Felfújt, Rizsfelfújt
- Tarhonya felfújt
- Zsemle felfújt
- A puding készítéséről - A pudingot vízfürdőben, gőzben párolva készítjük el. Ehhez a tésztához feltétlenül friss tojást használjunk, mert csak akkor sikerül szépen, ha a habot jó keményre fel tudjuk verni. A kivajazott, lisztezett vagy cukrozott formát csak háromnegyed részig töltsük meg, mert a tésztafőzés közben emelkedik...
- Ananász puding - Puding, Ananász puding
- Búzadara puding - Puding, Búzadara puding
- Citrom puding - Puding, Citrom puding
- Cseresznye puding
- Csokoládé puding - Puding, Csokoládé puding
- Gesztenye puding - Gesztenye puding
- Karamell puding - Karamell puding
- Mandulás puding marcipánkrémmel - Puding, Mandulás puding marcipánkrémmel
- Paraj puding
- Rum puding - Puding, Rum puding
- Vanília puding - Vaília puding