Meleg mártások - Ribizli mártás
- Frissítve: 2023-09-02
RIBIZLI MÁRTÁS
Hozzávalók:
35 dkg (mirelit) ribizli,
5 dkg vaj,
3 dkg liszt,
1 dl tejföl,
10 dkg cukor,
só, 1 kanál citromlé.
Ribizli mártás készítése :
A ribizlit tálba kitesszük, 4 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten,
majd forrásban levő vízbe tesszük, ha felforrt, leszűrjük, és szitán lecsurgatjuk.
Vajból és lisztből világos rántást készítünk, vízzel fölengedjük, habverővel simára keverjük, megsózzuk, és cukorral ízesítjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, néhány percig főzzük még.
Beletesszük a leforrázott ribizlit, és szitán áttörjük.
Ezután 4-5 perc alatt a megfelelő sűrűségűre főzzük.
Például sült húshoz,
bélszínrolóhoz tálalhatjuk.