Rizses csirke
- Frissítve: 2025-01-15
Rizses csirke, Hozzávalók:
2 kisebb csirke,
20-25
dkg rizs,
20 dkg füstölt
szalonna,
20 dkg gomba,
1 zeller,
2 dl fehér bor,
1 gerezd
fokhagyma,
egy késhegynyi majoránna és bazsalikom,
petrezselyem,
reszelt sajt,
só,
egy evőkanál zsír.
Rizses csirke elkészítése:
A csirkét megnyúzzuk, kis darabokra vágjuk, és minél több csontját eltávolítjuk (a bőrből és a csontból húslét készíthetünk).
A húst megsózzuk, egy evőkanál zsírban megpirítjuk, belerakjuk a rizst, egy kicsit azt is megpirítjuk.
Egy másik edényben kisütjük a csíkokra vágott szalonnát, hozzáadjuk a laskára vágott zellert, a cikkekre vágott gombát, és néhány perces párolás után a csirkéhez öntjük.
Leöntjük a borral, belerakjuk a tört fokhagymát, majoránnát, bazsalikomot, apróra vágott petrezselymet, és a szalonna sótartalmától függően sózzuk.
Lefedve, kis lángon pároljuk, az elfőtt levet húslével vagy vízzel pótoljuk.
Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot teszünk, nyáron paradicsomkarikákkal díszítjük.
Rizses csirke