Rizses halfilé

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

Rizses halfilé, Hozzávalók:
75 dkg tonhal,
20 dkg főtt rizs,
3 fej vöröshagyma,
3 paradicsom,
citromlé,
2 dl tej,
2 tojás,
só,
bors.
Rizses halfilél elkészítése:
Egy tűzálló tálat beolajozunk, és kibéleljük a hideg, főtt rizs felével. A rizs másik felét félretesszük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomokat. A citromlével bepermetezett halfilét ráhelyezzük a rizsre; erre a hagymás-paradicsomos keveréket, és befedjük a rizs másik felével. A tejet elkeverjük a tojásokkal, fűszerezzük, ráöntjük a halra.
A tálat lefedve, a tűzhelyen közepes lángon (lángelosztón) egy órán át pároljuk.
Ugyanebben az edényben tálaljuk, salátával vagy savanyúsággal.

Rizses halfilé