Marhahúsból készült ételek - Római ínyenctál

  • 2019-11-26

RÓMAI ÍNYENCTÁL, Hozzávalók:

1 kg marhahús (rostélyos, hátszín),
15 dkg ,
2 evőkanál reszelt hagyma,
10 dkg sonka,
15 dkg csirkemáj,
2 kanál zöldborsó (konzerv vagy friss pároltan),
4 db tojás,
só, bors, Piros Arany, mustár,
1 dl bor,
, rozmaring, , olaj.
Római ínyenctál készítése :
A hússzeleteket elosztjuk, feldaraboljuk és kiverjük, hogy 8 tölthető darabot nyerjünk.
Megkenjük mustárral, megszórjuk sóval, borssal, és hűtőszekrényben 1 napig érleljük.
A reszelt hagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük az apróra vágott gombát, majd kevés párolás után rátesszük a csirkemájat is.
Megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt sonkát, fűszereket és a zöldborsót.
Ezután beleöntjük a felvert tojásokat, és levesszük a tűzről.
Ebből a töltelékből minden szelet húsra teszünk 1 kanállal, és a húst behajtva, hústűvel megtűzzük.
Forró zsírban hirtelen megforgatjuk, majd kevés bort és vizet apránként aláöntögetve, puhára pároljuk.
Körítésnek adjunk vajban pirított zöldborsót és karottát; bundás aszalt szilvát (ez utóbbi készítése : a szilvákat előző nap beáztatjuk, másnap kimagozzuk, a mag helyére 1-1 szem mandulát teszünk, és palacsintatésztában forgatva, olajban pirosra sütjük) vagy sült almát (az magházát kivágjuk, helyére 1 szem aszalt szilvát és egy borsónyi vajat helyezünk).