Marhahúsból készült ételek - Római ínyenctál
- 2019-11-26
RÓMAI ÍNYENCTÁL, Hozzávalók:
1 kg marhahús (rostélyos,
hátszín),
15 dkg gomba,
2 evőkanál reszelt
hagyma,
10 dkg sonka,
15 dkg csirkemáj,
2 kanál zöldborsó (konzerv
vagy friss pároltan),
4 db tojás,
só, bors, Piros Arany, mustár,
1
dl bor,
bazsalikom, rozmaring, majoránna, olaj.
Római ínyenctál készítése :
A hússzeleteket elosztjuk, feldaraboljuk
és kiverjük, hogy 8 tölthető darabot nyerjünk.
Megkenjük mustárral, megszórjuk
sóval, borssal, és hűtőszekrényben 1 napig érleljük.
A reszelt hagymát kevés
olajon megpároljuk, rátesszük az apróra vágott gombát, majd kevés párolás után
rátesszük a csirkemájat is.
Megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt sonkát,
fűszereket és a zöldborsót.
Ezután beleöntjük a felvert tojásokat, és levesszük
a tűzről.
Ebből a töltelékből minden szelet húsra teszünk 1 kanállal, és a
húst behajtva, hústűvel megtűzzük.
Forró zsírban hirtelen megforgatjuk, majd
kevés bort és vizet apránként aláöntögetve, puhára pároljuk.
Körítésnek adjunk
vajban pirított zöldborsót és karottát; bundás aszalt szilvát (ez utóbbi készítése
: a szilvákat előző nap beáztatjuk, másnap kimagozzuk, a mag helyére 1-1 szem
mandulát teszünk, és palacsintatésztában forgatva, olajban pirosra sütjük) vagy
sült almát (az alma magházát kivágjuk, helyére 1 szem
aszalt szilvát és egy borsónyi vajat helyezünk).