Román egytálétel
- Frissítve: 2025-01-15
Román egytálétel, Hozzávalók:
kb. 1kg friss zöldség (karotta,
bab, kelbimbó, paprika, karfiol, burgonya),
1
hagyma,
1 evőkanál vaj vagy margarin,
25 dkg savanyú káposzta apróra
vágva,
1/4 l húsleves (leveskockából is készíthetjük),
25 dkg darált
marhahús,
1/2 csésze félig főtt rizs,
2 tojás,
só,
erős paprika,
2 dl tejföl.
Román egytálétel
elkészítése:
A kockára vágott zöldséget vajban megfuttatjuk, a savanyú káposztát és a húslevest hozzáadjuk, és 30 percig főzzük.
A darált húst, rizst, tojást, sót és paprikát masszává dolgozzuk, gombócokat formálunk belőle, és a zöldségekkel együtt megfőzzük.
Végül ízesítjük, és hozzáadjuk a tejfölt.
Érdemes kipróbálni
Amerikai töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves