Marhahúsból készült ételek - Rostélyos ízes mártásban
- 2019-11-26
ROSTÉLYOS ÍZES MÁRTÁSBAN, Hozzávalók:
4 szelet rostélyos
(kb. 80 dkg),
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 kiskanál pirospaprika,
2 sárgarépa,
1 fehérrépa,
2 zöldpaprika,
só, bors,
1 kanál mustár,
1 kanál paradicsompüré,
kakukkfű,
szegfűbors,
2 dl vörös bor.
Rostélyos ízes mártásban készítése :
A
rostélyos szeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
A hagymát karikákra
vágjuk, és egy kevés olajban üvegesre pároljuk.
Megforgatjuk benne a rostélyos
szeleteket, meghintjük pirospaprikával, teszünk hozzá szegfűborsot, kakukkfüvet,
majd fölengedjük vörös borral.
Hozzátesszük a karikára vágott zöldségeket,
és fedő alatt puhára pároljuk.
A mártásba teszünk egy kanál paradicsompürét, mustárt, és elkeverjük.