Roston sült hátszín szelet
- 2019-11-26
ROSTONSÜLT HÁTSZÍNSZELET, Hozzávalók:
80 dkg puha hátszín,
só,
bors,
olaj,
3 dl fehér bor,
3-4 póréhagyma,
4 dkg vaj.
Rostonsült
hátszínszelet készítése :
A hátszínt vágjuk két, kb. 40 dkg-os darabra.
Megsózzuk, borsozzuk, 30 percig olajban hagyjuk állni.
Ezután rostra tesszük,
és 20 percig sütjük.
Vigyázzunk arra, hogy csak egyszer fordítsuk meg, tehát
egy-egy oldalát 10-10 percig fordítsuk a parázs felé.
Fehér borban főzzük
meg a póréhagymát, utána forraljuk hozzá a bor további 3/4 részét.
Tegyük
bele a vajat, sózzuk meg, és öntsünk a megsült szeletekre.
Burgonyakörítéssel
tálaljuk.