Rózsafánk
- Frissítve: 2023-09-02
RÓZSAFÁNK, Hozzávalók:
20 dkg liszt,
5 dkg vaj,
3 tojás
sárgája,
1/2 dl rum,
1 dl tejföl,
só, zsír.
Rózsafánk elkészítése:
A
lisztet a vajjal eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, a rumot, a tejfölt,
egy kevés sót és összegyúrjuk.
Cipót formálunk belőle, s 30 percig pihentetjük.
Ezután kinyújtjuk, kétszer-háromszor hajtogatjuk.
Majd 2 mm vékonyra nyújtjuk,
kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és 5-6 helyen a széleit bevagdaljuk (úgy,
hogy a közepe ne legyen bevágva).
Közepüket tojásfehérjével megkenjük, négyet
egymásra helyezünk, kissé összenyomkodjuk, forró zsírban a fánkokat szép pirosra
sütjük.
Mikor kisült, vaniliás cukorral meghintjük, mindegyik fánk közepébe
baracklekvárt teszünk.
<<< meleg
tészták
rózsafánk
Rózsafánk