Rózsaszín tekercs
- Frissítve: 2025-01-15
Rózsaszín tekercs, Hozzávalók:
6 tojásos piskótatekercs;
krém:
6 dkg-os besamel,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
10 dkg déligyümölcs,
rum.
Rózsaszín tekercs elkészítése:
A piskótatekercset az alábbi krémmel töltjük meg.
Krém: készítünk 6 dkg-os besamelt (6 dkg vaj, 6 dkg liszt, 6 dl tej).
A vajat, a cukrot kikeverjük, és a kihűlt besamelhez adjuk. Az apróra
vágott déligyümölcsöt rumba áztatjuk, és a krémbe vegyítjük. Ízesíthetjük
5 cl baracklikőrrel is.
Egy kevés piros festékkel rózsaszínűre festjük.
A piskótatekercset a krémmel megtöltjük, rózsaszínű cukormázzal bevonjuk,
és apróra vágott zöld mandulával díszítjük.
Rózsaszín tekercs