Rum puding
- Frissítve: 2023-09-02
RUMPUDING(hidegen készítve), Hozzávalók:
1,5 dl tej,
1 dkg zselatin,
3 tojássárga,
2 evőkanál cukor,
3 evőkanál rum,
2 dl tejszín.
Rumpuding (hidegen) elkészítése:
A tejben addig áztatjuk a zselatint,
míg fel nem olvad.
(Ha nehezen olvadna, meglangyosíthatjuk a tejet, akkor
pillanatok alatt feloldódnak a kis szemcsék.)
A tojás-sárgákat
habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a rumot, a feloldott zselatint és a kemény
tejszínhabot.
Kis, egyszemélyes, kivizezett pudingformákba
vagy vízzel kiöblített csészékbe öntjük, és legalább egy fél napig hűtjük, hogy
megdermedjen.
Tálaláskor késsel egy kissé meglazítjuk a puding szélét, megütögetjük
a forma oldalát, így könnyűszerrel kistányérba boríthatjuk.
Puncssodóval tálaljuk.
felfújt receptek, Rum puding
Rumpuding