Rumos kisegerek
- Frissítve: 2023-09-02
RUMOS KISEGEREK, Hozzávalók:
45 dkg
liszt,
8 dkg vaj,
6 dkg cukor,
3 tojássárga,
5 dl tej,
2 dkg
élesztő,
5 cl rum,
só, zsír vagy olaj,
rumos csokoládéöntet.
Rumos kisegerek elkészítése :
Az élesztőt cukros, langyos tejbe
morzsoljuk, meghintjük liszttel, és megfuttatjuk.
A kész kovászt összekeverjük
a langyos helyen tartott liszttel, a tojássárgákkal, vajjal, rummal, cukorral,
csipetnyi sóval és annyi langyos tejjel, hogy kemény galuskatésztát nyerjünk.
Kanállal 20-25 percig verjük, amíg hólyagosodni nem kezd.
Ruhával letakarva
kelesztjük.
Ezután lisztezett gyúródeszkára helyezzük, ujjnyi vastagra nyújtjuk,
majd újra kelni hagyjuk.
Kiskanállal forró zsiradékba szaggatjuk, mindkét
oldalát megsütjük.
Tálra helyezzük, és rumos csokoládéöntettel bevonva adjuk
az asztalra.
<<< zsírban sült tészták
Rumos kisegerek