Rumos kisegerek

  • Frissítve: 2023-09-02  

Fánk palacsinta lángos

RUMOS KISEGEREK, Hozzávalók:

45 dkg liszt,
8 dkg vaj,
6 dkg cukor,
3 tojássárga,
5 dl tej,
2 dkg élesztő,
5 cl rum,
só, zsír vagy olaj,
rumos csokoládéöntet.
Rumos kisegerek elkészítése :
Az élesztőt cukros, langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük liszttel, és megfuttatjuk.
A kész kovászt összekeverjük a langyos helyen tartott liszttel, a tojássárgákkal, vajjal, rummal, cukorral, csipetnyi sóval és annyi langyos tejjel, hogy kemény galuskatésztát nyerjünk.
Kanállal 20-25 percig verjük, amíg hólyagosodni nem kezd.
Ruhával letakarva kelesztjük.
Ezután lisztezett gyúródeszkára helyezzük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd újra kelni hagyjuk.
Kiskanállal forró zsiradékba szaggatjuk, mindkét oldalát megsütjük.
Tálra helyezzük, és rumos csokoládéöntettel bevonva adjuk az asztalra.
<<< zsírban sült tészták

Rumos kisegerek