Rum szelet
- Frissítve: 2025-01-15
RUMSZELET, Hozzávalók:
20 dkg liszt,
10 dkg margarin,
1 egész tojás,
1 tojássárgája,
5 dkg cukor,
egy fél csomag vaníliás cukor;
töltelék:
12 dkg darált dió,
5 dkg mazsola,
5 dkg cukor,
2 dkg búzadara,
2 dkg méz,
5 cl rum,
2 citrom
leve;
a bevonathoz: 38 dkg porcukor, 3 cl rum
Rumszelet elkészítése:
A liszt kivételével a tészta valamennyi nyersanyagát összekeverjük, majd hozzáadjuk
a lisztet, és hideg helyen pihentetjük egy órát.
A töltelékhez szükséges anyagokat
is összekeverjük.
A tésztából két lapot nyújtunk, az egyiket kizsírozott sütőlemezre
helyezzük.
Megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a szélein körben 3 cm-es szegély
üresen maradjon.
Ráhelyezzük a másik lapot. Villával megszurkáljuk, széleit
felhajtjuk.
Húsz percig sütjük erős lángnál.
A bevonáshoz a cukrot elkeverjük
a rummal, és a meleg tésztára kenjük.
Ha kihűlt, meleg vízbe mártott késsel
csíkokra vágjuk.
Rumszelet