Sajtos burgonya krokett
- Frissítve: 2023-09-02
SAJTOS BURGONYAKROKETT, Hozzávalók:
1 kg főtt burgonya,
5 dkg vaj,
10 dkg reszelt sajt,
4 tojássárgája,
só, törött bors,
szerecsendió ;
bundázáshoz:
30 dkg zsemlemorzsa,
liszt, a tojások fehérje,
zsír a sütéshez
Sajtos burgonyakrokett elkészítése :
A főtt burgonyát forrón áttörjük, s ha egy kissé kihűlt, beletesszük a tojássárgákat, a vajat és 7 dkg reszelt sajtot.
Megsózzuk, enyhén borsozzuk, és egy kevés reszelt szerecsendióval fűszerezve nagyon jól összedolgozzuk.
Ha kihűlt, a szokásos módon kroketteket formálunk belőle, majd lisztbe, a tojásfehérjébe és a meghagyott reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsába bundázva, felhevített zsírban piros- ropogósra sütjük.