Sajtos burgonya puffancs
- Frissítve: 2023-09-02
SAJTOS
BURGONYA PUFFANCS, Hozzávalók:
1 kg főtt, áttört burgonya,
20 dkg reszelt sajt,
3 tojássárga,
3 dkg vaj,
1 dl tejföl,
só,
törött bors, szerecsendió, liszt,
zsír a kisütéshez,
paprika.
Sajtos
burgonya puffancs elkészítése:
A vajat kikeverjük a tojássárgákkal,
hozzátesszük a tejfölt, megsózzuk, borsozzuk, egy kevés reszelt szerecsendióval
fűszerezzük, és nagyon jól kikeverjük.
Beletesszük előbb a reszelt sajtot,
majd a kihűlt, áttört burgonyát, és nagyon jól összegyúrjuk.
Kisebb pogácsákat
formálunk belőle, paprikával kevert lisztbe mártjuk, és serpenyőben, egy kevés
forró zsírban mindkét oldalukat piros-ropogósra sütjük.
Megszórjuk reszelt
sajttal, és tejfölös-sajtos mártást tálalunk hozzá.
Süthetjük tükörtojássütőben
is, mint a cseh fánkot, ekkor nem mártjuk be sütés előtt a paprikás lisztbe.
Ha
megsültek, 2-2 darabot egy kevés sajtkrémmel összefogva tálaljuk.