Sajtos fánk
- Frissítve: 2023-09-02
SAJTOS FÁNK, Hozzávalók:
7 dl tej,
5 dkg vaj,
15
dkg búzadara,
15 dkg sajt,
3 tojás,
só, bors, szerecsendió;
bundázáshoz:
liszt, tojás, reszelt sajt, zsír.
Sajtos fánk elkészítése:
A
tejet és vajat együtt felfőzzük, ha forr, habverővel belekeverjük a darát, és
takaréklángon 4-5 percig főzzük.
Ekkor belekeverjük a reszelt sajtot és tojásokat.
Megsózzuk, borsozzuk, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, a tűzről levéve
jól összekeverjük, egy vajjal megkent tálcán ujjnyi vastagságban szétterítjük,
és jól lehűtjük.
Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, lisztbe, felvert tojásba és
reszelt sajtba mártjuk, bő forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük.