Sajtos galuska

  • Frissítve: 2023-09-02  

Sajtos galuska 1., Hozzávalók:

15 dkg liszt,
4 tojás,
5 dkg zsír,
hagyma,
1 csomó metélőhagyma (snidling),
só,
20 dkg reszelhető sajt.
Sajtos galuska 1. készítése :
Levesestálban galuskatésztát keverünk a lisztből, a tojásból és 2,5 dl langyos vízből. Megsózzuk, majd 15 percig pihentetjük.
Közben a hagymát apróra vágjuk, és zsírban aranysárgára pirítjuk. A tésztából csíkokat szaggatunk a forrásban levő sós vízbe. Kifőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsurgatjuk, majd kizsírozott edénybe tesszük. Közben soronként megszórjuk reszelt sajttal. Tetejére szórjuk a hagymát és a még megmaradt sajtot.
Fogyasztás előtt forró sütőben átmelegítjük. Metélőhagymával meghintve tálaljuk.