Sajtos sült hal

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

Sajtos sült hal, Hozzávalók:

50 dkg tonhal,
egy fél citrom leve,
6 dkg vaj,
3 dkg liszt,
2 dl tej,
5 dkg sajt,
só,
1 tojássárgája.
Sajtos sült hal elkészítése:
A felolvadt tonhalat 3 ujjnyi széles darabokra vágjuk, megsózzuk, és citrommal megöntözzük, majd bevajazott alufóliába csomagoljuk. Sütőbe tesszük, és kb. 15 percig sütjük.
Eközben 4 dkg vajból, a lisztből és a tejből sűrű besamelt főzünk, majd a tűzről levéve hozzáadunk még 2 dkg vajat, a tojássárgáját, 4 dkg reszelt sajtot, sót és a már megsült hal levét, amit a fóliából csurgatunk ki.
A halszeleteket tűzálló tálra fektetjük, leöntjük a sajtmártással, a tetejét reszelt sajttal hintjük meg, és a sütőbe visszatéve szépen megpirítjuk a tetejét.