Sajtos tekercs

  • Frissítve: 2023-09-02  

SAJTOS TEKERCS, Hozzávalók:

5 dkg liszt,
4 dkg vaj,
2 dl tej,
só,
5 dkg reszelt sajt,
3 tojás;
krém:
3 dkg vaj és liszt,
1,5 dl tej,
5 dkg sajt,
só, bors, szerecsendió,
1 tojássárgája.
Sajtos tekercs elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, majd a liszttel pirítva világos rántást készítünk, a tejet forrón hozzáadjuk, és habverővel simára keverjük.
Megsózzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a 3 tojássárgáját.
A fehérjéből habot verünk, és óvatosan belekeverjük.
Vajjal megkent és liszttel megszórt tepsiben egyenletesen szétterítjük, megsütjük, és amikor megsült, felcsavarjuk, mint a piskótatekercset.
A sajtkrémet melegen kenjük a tekercsre.
Sajtkrém:
a lisztből és a vajból nagyon világos rántást készítünk, és fölengedjtik a forró tejjel, majd habverővel simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, megsózzuk, borsozzuk, és egy kevés szerecsendióval ízesítjük.
Ha kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről, belekeverünk 1 tojássárgáját.
<<< sós sütemények, szendvicsek
sajtos tekercs, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Sajtos tekercs