Sajtos puszedli
- Frissítve: 2023-09-02
Sajtos puszedli, Hozzávalók:
15 dkg vaj,
18 dkg liszt,
10 dkg sajt,
4 tojás,
só.
Sajtos puszedli elkészítése:
Két dl vizet a vajjal, sóval felteszünk főni, s ha forr, belekeverjük a lisztet,
majd folytonos keverés mellett felfőzzük. Még a tűzön belekeverjük a kockára vágott
sajtot, egy kissé lehűtjük, és egyenként beleütjük a tojásokat úgy, hogy minden
tojás beütése után néhány percig keverjük.
Az így elkészített anyagból zsírozott
sütőlapra dió nagyságú gombócokat rakunk (nem túl közel egymáshoz, mert megnőnek).
Jó meleg sütőbe tesszük, de a sütő ajtaját legalább 10 percig ne nyissuk ki.
Frissen sülve a legfinomabb.