Serpenyős rostélyos
- 2019-11-26
SERPENYŐS ROSTÉLYOS, Hozzávalók:
75 dkg rostélyos
vagy hátszín,
2 dkg só,
4 dkg liszt,
15 dkg zsír,
15 dkg vöröshagyma,
1
gerezd fokhagyma,
fűszerpaprika, köménymag,
10 dkg lecsó,
1 kg burgonya.
Serpenyős rostélyos készítése :
A rostélyos szeleteket kiveregetjük,
bevagdossuk, megsózzuk.
Mindkét oldalát lisztbe mártva forró zsírban elősütjük.
A finomra vágott hagymát a zsírjában megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,
a köménymagot, pirospaprikát, egy kis forró vízzel felöntve átforraljuk, és ráöntjük
a kisütött szeletekre.
Fedővel letakarva rázogatva pároljuk.
Ha a hús
puha, kiszedjük, és a lében cikkekre vágott burgonyát párolunk puhára.
Mikor
már majdnem puha, paradicsom-, zöldpaprikakarikákat helyezünk rá, és az egészet
puhára pároljuk.
Előmelegített tálra rakjuk.