Sertésborda erdélyi módra
- Frissítve: 2023-09-02
SERTÉSBORDA ERDÉLYI MÓDRA, Hozzávalók:
8 szelet sertésborda,
20 dkg darált hús,
3 fej vöröshagyma,
30 dkg rizs,
6 dkg reszelt
sajt,
3 dl tejföl,
1 dkg pirospaprika,
5 dkg szalonna,
10 dkg
gomba,
1 dl olaj,
só,
2 paradicsom,
2 zöldpaprika.
Sertésborda erdélyi módra készítése
A karajszeleteket kiverjük, megsózzuk, majd egyik oldalukat egy kevés olajban pirosra sütjük.
A húst félretesszük, és a visszamaradt zsiradékban 2 fej apróra vágott vöröshagymát pirítunk meg.
Egy zsírozott tepsibe szétrakjuk a megsütött szeleteket nyers oldalukkal lefelé, és a pirított hagymát elosztjuk rajtuk.
Meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk sajttal, és forró sütőben megsütjük.
Közben egy hagymát felaprítunk, egy kevés zsírban megpirítjuk, meghintjük paprikával és a darált hússal, egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, majd ráöntjük a maradék kb. 1 1/2 dl tejfölt.
A rizst megpároljuk a füstölt szalonnán, tálra rakjuk, ráhelyezzük a hússzeleteket, és leöntjük a pörkölt, paprikás mártással.