Sertésborda hentes módra

  • Frissítve: 2023-09-02  

Karaj receptek, Uborkás ételek

SERTÉSBORDA HENTES MÓDRA, Hozzávalók:

1 kg sertésborda,
15 dkg zsír,
2 dkg só,
5 dkg liszt,
10 dkg szalonna,
10 dkg sonka,
15 dkg ecetes uborka,
1 g bors,
1 csomó petrezselyem

Sertésborda hentes módra készítése

A sertéskarajt kicsontozzuk, 2 cm vastag szeletekre vágjuk, jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat vízbe mártjuk, és forró zsírban pirosra sütjük.

Egy nagy lábosba körberakjuk a kisütött szeleteket, s lefedjük.

Zsírjába egy kis paradicsompürét teszünk és egy kevés vizet, átforraljuk, majd rászűrjük a bordákra, és mérsékelt tűzön lassan pároljuk.

A szalonnát feldaraboljuk, félig megsütjük, átforraljuk benne a sonkát, hozzákeverjük a feldarabolt ecetes uborkát, a finomra vágott zöldpetrezselymet, törött borsot hozzáadjuk a félpuhára párolt hússzeletekhez, és együtt puhára pároljuk.