Sertésborda parasztosan
- Frissítve: 2023-09-02
SERTÉSBORDA PARASZTOSAN, Hozzávalók:
1 kg karaj,
2,5 dkg só,
5 dkg liszt,
15 dkg zsír,
15 dkg füstölt szalonna,
15 dkg hagyma,
1 kg burgonya,
1 csomó petrezselyem
Sertésborda parasztosan elkészítése
A karaj szeleteket hirtelen sültnek elkészítjük, és egy lábosban körberakjuk.
A zsír egy részét leszűrjük, a kisebb részt forró vízzel átforralva a szeletekre öntjük, jól átforraljuk velük, és tálalásig mérsékelt tűzön tartjuk.
Közben a leszűrt zsírt felhevítjük, és az apró kockákra vágott füstölt szalonnát félig átsütjük benne.
Ekkor beletesszük a kisebb cikkekre vágott hagymát, az egészet szép rózsaszínűre pirítjuk, és a zsírt leszűrjük róla.
Ebben a zsírban ropogósra sütjük a meghámozott, kockákra
vágott burgonyát, itatósra szedjük, és összekeverjük a megpirított szalonnás hagymával,
megsózzuk, és finomra vágott petrezselyemmel összerázzuk (keverni nem szabad).
Azonnal forrón tálaljuk.
Az előmelegített tál közepére helyezzük a sertésbordákat,
ízlésesen ráhelyezzük a burgonyás keveréket, és a pecsenyemártással körülöntjük.
Idénysalátával díszítjük.