Sevillai saláta
- Frissítve: 2023-09-02
Sevillai saláta, Hozzávalók:
3 kovászos vagy csemege uborka,
2 sárga-, 2 fehérrépa,
1 karalábé,
1 zellergumó,
3 főtt tojás,
2 zöldpaprika,
2 db paradicsom,
só,
bors,
1 citrom leve,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál reszelt torma (ecetes torma),
2 tojás sárgája,
1 dl tejföl,
1 mokkáskanál cukor.
Sevillai saláta készítése :
A zöldségféléket húslevesben vagy sós vízben megfőzzük, és a paprikával,
paradicsommal együtt kockára vágjuk. Összevagdaljuk a főtt tojásokat is,
hozzáadunk egy fél reszelt vöröshagymát, sót, törött borsot és elkeverjük.
A tejfölt a tojássárgákkal, gőz fölött állandóan keverve besűrítjük, a
gőzről levesszük, adunk hozzá cukrot, sót, törött borsot, belekeverjük
a citromlevet, mustárt, tormát, majd a kockára vágott burokát és a zöldségekhez
keverjük.
Egy napig hűtőben hagyjuk, s csak jó hidegen tálaljuk.
Sevillai saláta