Snidlinges pórésaláta
- Frissítve: 2023-09-02
Snidlinges pórésaláta, Hozzávalók:
2 póréhagyma,
2 dl joghurt,
2 evőkanál olaj,
1 citrom leve,
1 csomó metélőhagyma,
mustár,
cukor,
só.
Snidlinges pórésaláta készítése :
A póréhagymákat megtisztítjuk, és egy centiméteres darabokra vágjuk, sós
vízben 20 percig, fedő nélkül forraljuk. Kivesszük, levét alaposan lecsurgatjuk,
és tálra téve az alábbi mártással öntjük le: a joghurtot keverjük az olajjal,
a citrom levével, a finomra vágott snidlinggel (metélőhagymával), és egy
csipet sóval, mustárral, cukorral ízesítjük.
A póréhagymára öntjük, és egy fél óra múlva már fogyaszthatjuk is.
Snidlinges pórésaláta