Sólet
- Frissítve: 2023-09-02
Sólet recept, Hozzávalók:
40 dkg fehér száraz bab,
10 dkg árpakása,
25 dkg kövér
libahús,
20 dkg sertésoldalas
(lehet füstölt is),
8 dkg zsír,
1 kanál liszt,
1 fej hagyma,
pirospaprika.
Sólet elkészítése:
Az előző nap beáztatott babot összekeverjük az árpakásával.
A hagymát apróra vágva a zsírban megpirítjuk, paprikával meghintjük.
A húsokat darabokra vágjuk, mint a pörköltnek szoktuk, de hagyhatjuk egészben is.
Mindezeket egy háromliteres lábosban vagy fazékban összekeverjük, a liszttel meghintjük, bőven öntünk rá vizet, és feltesszük főni.
Mikor félig megfőtt, forró sütőbe tesszük, ha szükséges, a vizet pótoljuk, és kb. 1 óra hosszat sütjük.