Sólet

  • Frissítve: 2023-09-02  

Sólet recept, Hozzávalók:

40 dkg fehér száraz bab,
10 dkg árpakása,
25 dkg kövér libahús,
20 dkg sertésoldalas (lehet füstölt is),
8 dkg zsír,
1 kanál liszt,
1 fej hagyma,
pirospaprika.

Sólet elkészítése:

Az előző nap beáztatott babot összekeverjük az árpakásával.

A hagymát apróra vágva a zsírban megpirítjuk, paprikával meghintjük.

A húsokat darabokra vágjuk, mint a pörköltnek szoktuk, de hagyhatjuk egészben is.

Mindezeket egy háromliteres lábosban vagy fazékban összekeverjük, a liszttel meghintjük, bőven öntünk rá vizet, és feltesszük főni.

Mikor félig megfőtt, forró sütőbe tesszük, ha szükséges, a vizet pótoljuk, és kb. 1 óra hosszat sütjük.

Burgonya főzelék
Édeskáposzta főzelék
Finomfőzelék