Sonkaropogós
- Frissítve: 2023-09-02
Sonkaropogós, Hozzávalók:
50 dkg sonka,
2 dl tej,
4 dkg vaj,
4 dkg liszt,
2 tojássárgája,
szerecsendió,
törött bors,
15 dkg zsír.
Sonkaropogós készítése :
A főtt sonkát metéltre vagy apróra vágjuk. A vajból és a lisztből világos
rántást készítünk, fölengedjük 2 dl forró tejjel, és sűrűre főzzük. A
sonkavagdalékot, a 2 tojássárgáját hozzáadjuk, sóval, borssal. reszelt
szerecsendióval ízesítjük, a tűzhelyen összekeverjük, és hidegre tesszük.
Ha kihűlt, tetszés szerint formáljuk, azután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába
forgatjuk, és forró zsírban kisütjük. Tálaláskor madeiramártást adunk
külön hozzá.
Sonkaropogós