Sonkás fánk 2.
- Frissítve: 2023-09-02
SONKÁS FÁNK, Hozzávalók:
25 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tojás,
3
g só,
ecetes víz,
1 tojás a megkenéshez;
töltelék:
1/2 dl
besamelmártás,
1 tojás,
15 dkg sonka,
kevés só, egy késhegynyi törött
bors.
Sonkás fánk elkészítése:
Vajas tésztát készítünk,
1 cm vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A korongok
felének a közepét a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a kis korongocskákat
külön a sütőlapra helyezzük, óvatosan megkenjük, hogy a tojás az oldalára le ne
csurogjon.
A ki nem szúrt korongokat tojással megkenjük, ráhelyezzük a koszorúkat,
és ezeknek a tetejét is megkenjük tojással, majd vajastészta módjára sütjük meg.
Kisütés után forrón töltjük, ráhelyezzük a külön kisütött korongocskákat,
és forrón tálaljuk.
Töltelék:
a darált sonkát besamellel, tojássárgájával
elkeverjük, fűszerezzük és pároljuk.
Forrón töltjük a fánkocskákba.
<<< sós sütemények, szendvicsek
Sonkás fánk