Sonkás pulykamell
- Frissítve: 2023-09-02
SONKÁS PULYKAMELL, Hozzávalók:
1 pulykamell,
1 alma,
20
dkg főtt tarja,
só, bors,
5 dkg vaj
Sonkás pulykamell elkészítése:
A pulykamellről óvatosan lefejtjük a bőrét, a húst keresztben egy ujjnyi távolságban egészen a csontig bevagdaljuk.
A bevágott nyílásokba fektetünk egy csík füstölt tarját, és egy vékony szelet almát.
A pulykamellet megsózzuk, majd visszarakjuk a bőrét az eredeti helyére, és hogy ne nyílhasson szét, vékony zsineggel átkötjük, mint a kötözött sonkát.
A mellet kívülről bevajazzuk, majd 5 dkg forró vajban megforgatjuk, és egy kevés vizet aláöntve, lefödve, kb. másfél óra alatt puhára pároljuk.
(Becsomagolhatjuk alufóliába is.)
Párolás után vagy a fóliából kiszedve, tűzálló tálon, a tetejét vajjal kenegetve, piros-ropogósra sütjük.