Sonkás rizottó
- Frissítve: 2023-09-02
Sonkás rizottó, Hozzávalók:
35 dkg főtt füstölt hús,
30 dkg rizs,
12 dkg zsír,
15 dkg gomba,
2 dkg só,
egy késhegynyi
törött bors,
10 dkg párolt zöldborsó,
1 csomó petrezselyem,
10 dkg reszelt sajt.
Sonkás rizottó készítése :
Párolt
rizst készítünk.
A kockára vágott gombát megpároljuk, meghintjük petrezselyemmel,
hozzátesszük a kockákra vágott füstölt húst, a zöldborsót, megborsozzuk, és jól
elkeverjük a rizzsel és a reszelt sajttal. Ha száraz volna, egy kis pecsenyelével
megöntözzük.
Forró vízbe mártott leveses csészébe nyomkodjuk, majd kiborítjuk,
és reszelt sajttal meghintve tálaljuk.